Negentig jaar Excelsior
Negentig jaar Hsv Excelsior.
Dit heugelijk feit werd op Zaterdag 21-10-2017 uitgebreid gevierd met hoe kan het ook anders,
een wedstrijd met daarna een uitgebreid culinair genieten in de "Taste and flavor" aan het Reitdiep.
De wedstrijd zelf zou beginnen om 06:30 op de door ons welbekende plek in Hoogkerk.
Dus dat was redelijk vroeg uit de veren.
De opkomst was zondermeer fenomenaal te noemen, zeker dertien leden waren er aanwezig en stonden te trappelen van ongeduld om hun lijntjes te mogen uitwerpen.
Kleine kanttekening van de auteur.....
Toen ondergetekende nog jong, knap en het lichaam van een jonge god had en de buurt onveilig maakte op een Zundapp was een gemiddelde opkomst vaak meer dan dertig man.
Doch helaas, de tijden zijn verandert en de ledenaanwas is niet meer zo groot als vroeger.
Maar dat terzijde.
Maar eer er gevist kon worden moest er eerst nog een locatie worden gekozen.
Deze nobele taak was uiteraard niet besteed aan de normale sterveling maar werd traditioneel gedaan door de verhevene onder ons.
Ofwel....
...het bestuur.
Lemmer? Stavoren, Hindelopen of????
Gezien de voorspelde weersomstandigheden werd er gekozen voor de luwte van de binnenstad van het Friese Sneek.
Nu was het aan onze voorzitter om het gekozene mede te delen aan onze leden.
Dit samen met nog wat overige mededelingen.
Onder andere natuurlijk over het verdere verloop van de dag.
Niet lang daarna was het instijgen en kon de lange barre tocht door de duisternis beginnen.
Eenmaal aangekomen in de stadskern van Sneek waar het strijdtoneel zou gebeuren was het snel uitladen geblazen en kon ieder zijn gang gaan.
Uiteraard sprak het voor zich zelf dat een ieder zoals altijd weer om 14:00 terug bij de auto's moest zijn.
Als schimmen in de nacht liepen de dappere strijders spoedig daarna bepakt en bezakt de duisternis in op zoek naar een leuke stek.
Het duurde dan ook niet lang of de eerste vissen werden al aan de haak geslagen.
Het leek al echt een typische winterwedstrijd waarbij veel gelopen werd om tussen de bootjes en kademuren de vis aan de schubben te komen.
Een techniek die sommige tot een kunst hebben verheven.
Hoe dan ook, het leverde wel vis op.
Veel vis zelfs, helaas ook veel kleine vis maar dat mocht de pret niet drukken.
De vangsten lagen toch mooi gauw tussen de veertig en ruim honderd stuks, wat op zich niet slecht te noemen is.
Zelfs het weer zat mee, een enkele regenbui en wat matige wind.
Niet zo heel bar dus en eh....
.......we zijn toch niet van suiker...toch?
Je hebt soms van die dagen dat de tijd lijkt te vliegen.
Helaas was dit ook zo'n dag.
Voordat men het door had liep het klokje alweer richting 14:00 uur.
Tijd om in te pakken dus.
Eenmaal bij de wagens was het nog even zaak om de uitslagen in te vullen en konden we allemaal daarna met een tevreden gevoel huiswaarts keren.
Normalerwijs gaan we na dien altijd naar "De Klaver", maar nu zouden we elkaar al of niet met gezelschap dezelfde avond terug zien in de "Taste and Flavor".
Dus lieten we de gehakballen en uitsmijters eerst maar voor wat ze waren.
Eerst naar huis dingen doen, om vervolgens heerlijk gezellig s'avonds met elkaar een hapje te gaan eten.
Algemeen | A v/d Wijk | 304 Punten |
Gewicht | P v/d Vinne | 9600 Gram |
Aantal | A Zwart | 107 Stuks |
Langste vis | B Huisman | 48 Cm |
Naam | Aantal | Gewicht | Punten |
A v/d Wijk | 116 | 9400 | 304 |
P v/d Vinne | 105 | 9600 | 297 |
A Zwart | 107 | 7750 | 262 |
B Wijkstra | 89 | 5900 | 207 |
I Mulder | 66 | 6200 | 190 |
D Snijder | 80 | 5400 | 188 |
C Wobbes | 70 | 4900 | 168 |
K Meeters | 70 | 4800 | 166 |
B Huisman | 57 | 4350 | 144 |
N Vernimmen | 64 | 3900 | 142 |
R Wobbes | 45 | 3900 | 123 |
F Zoutman | 46 | 2950 | 105 |
L Veldt | 38 | 2900 | 96 |
Er was afgesproken dat we dezelfde avond om 19:00 aanwezig zouden zijn bij de "Taste and Flavor" en zo gezegd zo gedaan.
Het ontvangst was keurig geregeld en algauw zaten we aan de voor ons gereserveerde tafel(s).
Helaas was het niet mogelijk om een grote tafel voor ons allen te bemachtigen dus we moesten het doen met een paar kleinere tafels.
Maar dat mocht de pret niet drukken en het bijkomend voordeel was daardoor dat je even wat meer ruimte had.
Nadat we met elkanders gezelschap kennis hadden gemaakt was het tijd voor..........
Yes, let's dig inn.
Yes, let's dig inn.
Ondergetekende is wel een eh...liefhebber en had zijn bordje dan al gauw gevuld met alles wat ooit eens als een kangoeroe of als struisvogel door het leven was gegaan.
Er was ook vis, maar die had ik de hele morgen al gezien en pataters of frikandellen....
.....die kan je thuis ook uit de vriezer trekken.
Er was voor een ieder wat wils en meer dan genoeg.
Geloof me, als je daar een paar uur zit dan ben je al aardig gevuld.
Ondertussen werden de prijzen uitgereikt en de uitslagen doorgegeven.
De welbekende vleesprijs zat er deze ronde niet in, in ruil daarvoor hadden we deze avond al.
Nu was het eigenlijk best wel weer goed dat we een relatief klein clubje zijn.
Moet er niet aan denken waar we de ledenaantal van vroeger met aanhang hier kwijt moesten.
Dat zou never nooit niet gaan passen, maar met dit select groepje ging het meer dan prima.
Tegen het einde van de avond was een ieder dan ook aardig gevuld.
En degene die dat niet waren, hadden gewoon beter zijn of haar best moeten doen want er was genoeg.
Helaas is er naast een tijd van komen ook een tijd van gaan en moest ook aan deze avond en hiermee dus ook deze dag een einde worden gemaakt.
Onze dank gaan dan ook uit naar degene die deze dag mogelijk hebben gemaakt.
We kunnen terugkijken op een leuke en een zeer zeker geslaagde dag.
Maar niet alleen op deze dag kunnen we terugkijken.
We kunnen terugkijken op heel wat jaartjes Excelsior, de een wat meer dan de ander.
Helaas zijn we ook in die jaren heel wat leden verloren, maar vergeten zijn we ze niet.
Immers zij waren of zijn nog steeds een deel van onze vereniging.
Steller: Fokko Zoutman
Maak jouw eigen website met JouwWeb